Presserum
Synops Press release Fotos Omtale Kredits
Ny dokumentar fokuserer på børn som pårørende

Den nye dokumentarfilm “Så Himmelsk Anderledes” fortæller om den sårbare situation, hvor børn har familiemedlemmer, som er ramt af en betydningsfuld lidelse eller handikap. En situation, som for de raske børn rejser en række dilemmaer og problemer.

- Jeg elsker ham præcis som han er, men jeg hader, at vores familie er så himmelsk anderledes!
Sådan forklarer Rebecka, 12 år, hvorfor hun ikke vil have, at hendes stærkt handicappede lillebror skal med ud sammen med familien. I en alder hvor det føles livsvigtigt at være “rigtig”, kæmper Rebecka med skolekammeraternes stirrende blikke, voksenverdenens medlidenhed og sine egne modstridende følelser. Ikke mindst den forbudte følelse af ikke at kunne være disse tanker bekendt. For hun elsker jo sin lillebror.

Filmen handler om Rebeckas oplevelser i løbet af et intensivt forår. Gennem hendes dagbøger og hendes “magiske verden” møder vi et ægte, følelsesmæssigt stærkt udtryk, som viser, at angsten for ikke at være normal (rædslen for det anderledes) findes i os alle.

”Så Himmelsk Anderledes” er blevet til i et samarbejde mellem to forældre, som begge har børn med et alvorligt handicap, og som begge har oplevet afmagten og problemerne i forhold til de øvrige søskende. De har erfaret, at dette problemfelt er et overset område, og at der næsten intet visuelt materiale findes om dette emne.

Filmen er en dansk/svensk samproduktion med støtte fra filminstitutterne i Danmark og Sverige. Den er instrueret af René Bo Hansen, og produceret af Pimento Film. Fra 1. 12. 2008 kan filmen købes på www.nordstjernefilm.dk samt via mail: stjernefilm@mail.tele.dk
Fra 1. 2. 2009 kan filmen også ses via abonnement på www.filmstriben.dk

I løbet af 2010 vil der blive lagt undervisningsmateriale ud på www.nordstjernefilm.dk som en del af et fælles skandinavisk initiativ omkring børn i ramte familier.

 

© Nordstjernen Film og TV & Pimento Film och Produktion.